Blomkålsretter – Lækre og sunde

blomkålsris

Blomkål er en fantastisk grøntsag og så er der den helt fantastiske egenskab ved blomkål at de kun har omkring 25 kalorier per 100 gram eller sagt på en anden måde. Hvis du får stor spisetrang og formår at spise et helt kilo blomkål… Ja så har det kostet 250 kalorier! Blomkål har videre også denne egenskab, at den kan erstatte kulhydrattunge retter som kartofler, ris og pasta, og derfor er blomkål over de sidste 10-15 år blevet en mere og mere populær spise blandt LCHF folket.

Her får du 5 populære blomkålsretter her på siden:

Blomkålspizza

Blomkålspizza er en af de helt store hit. Vi har brug for vores junkfood, men hov nu er vi kommet så langt i udviklingen af opskrifter, at vi kan lave pizza, der er sundt. Blomkålspizza er sådan en mulighed. Det er dog vigtigt, at du bruge po-fiber som anbefalet i opskriften ellers bliver bunden alt for klæg og kan næsten ødelægge hele pizzaen.

blomkålspizza

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin er som alle andre gratinner resteretter. Det var det i hvert fald traditionelt. Blandingen af rasp, smør og blomkål bagt har dog vakt stor popularitet, og det er i dag en af de mest populære grøntsagsgratinner i dag. Her finder du opskriften på hvad jeg mener er Danmarks bedste blomkålsgratin.

blomkålsgratin

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er en af de sundeste supper, som jeg kender og som samtidig smager godt. Det er typisk vinter og efterårsmad, men jeg spiser det faktisk også om sommeren. Blomkålssuppe kan serveres med bacon og andet godt, hvis retten skal spices lidt op. Du kan sen blomkålssuppen nedenfor:

blomkålssuppe

Blomkålssalat

Blomkålssalat er en af de mere klassiske blomkålsretter, men det gør den jo på ingen måde dårligere. Her får du en blomkålssalat serveret med bacon, forårsløg og æbler. Læs og prøv vores opskrift på blomkålssalat her.

blomkålssalat

Blomkålsris

Blomkålsris er en af vor tids vigtigste kulinariske opdagelser. Blomkålsris kan nemt erstatte både kartofler og normale ris og indgå som en helt naturlig erstatning til andre sidedishes, der er pumpet med kalorier. Nedenfor kan du se et eksempel på blomkålsris.

blomkålsris

Artiklen blev oprindeligt udgivet på hjemmesiden HurtigMums hvor billederne også er fra.

Blomkål er en fantastisk grøntsag og så er der den helt fantastiske egenskab ved blomkål at de kun har omkring 25 kalorier per 100 gram eller sagt på en anden måde. Hvis du får stor spisetrang og formår at spise et helt kilo blomkål… Ja så har det kostet 250 kalorier! Blomkål har videre også…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *