Disse tegn kan tyde på at du er stresset

Annonce

Stress er desværre gået hen og blevet en lidelse, som mange oplever enten i en mildere eller højere grad i hverdagen. Du kender måske det, at du har travlt til hverdag, eller at du har haft en særlig lang dag med flere ærinder på studiet eller arbejdet. Det kan være stressende med sådan en dag. Stress er derfor noget, vi alle oplever på den ene eller anden måde. Det vigtigste er dog, at kroppen ikke bliver stresset over en længere periode eller på en negativ måde. 

Undersøgelser viser, at flere og flere bliver ramt af stress på arbejdspladsen eller hjemme privat. Det kommer måske oftest af, at de fleste har en travl hverdag med studie, arbejde eller diverse pligter og ærinder der skal klares, når man kommer hjem. Har du børn, er der også et særligt ansvar der følger med. Derfor kan det også knibe med at få tid til at mærke sig selv, eller at kunne få afstresset kroppen i hverdagen. 

I en travl hverdag kan der ske det, at de fleste først lytter til deres stress, når kroppen for alvor siger fra. Når man dog er nået til dette punkt, kan det dog tage endnu længere tid at få bugt med sin stress. Det kan derfor også kræve, at man får professionel hjælp til at komme gennem sin situation. 

Hvis ikke du er helt klar over, hvilke symptomer der ofte er på stress, så kan du blive klogere på symptomerne herunder. 

Her er nogle tegn på, at du er stresset 

Er du i tvivl, om din krop er stresset? Eller er du bekymret for, om du er på vej til at blive stresset, så kan du læse om nogle af de symptomer, der kan indikere på det her: 

  • Hvis du oplever at have en hurtig hjertebanken i perioder.
  • Hvis du pludseligt får svedeture i løbet af en dag.
  • Hvis du ikke har appetit og har svært ved at sove.
  • Hvis du oplever, at du har ofte har hovedpine i en periode.
  • Hvis du pludselig kan føle dig svimmel.
  • Hvis du har diarré i en periode.
  • Hvis du pludselig begynder at ryste på hænderne uden grund.

Hvis du oplever en eller flere af disse symptomer, kan det tyde på, at du er stresset. I så fald bør du opsøge en autoriseret psykolog for at få hjælp til at håndtere det, inden det udvikler sig yderligere. 

Find hjælp til stress gennem terapi i Århus 

Hvis du leder efter terapi Århus ved en psykolog som er specialiseret i behandling af stress, bør du kontakte psykolog Mathias Nagbøl.

Annonce Stress er desværre gået hen og blevet en lidelse, som mange oplever enten i en mildere eller højere grad i hverdagen. Du kender måske det, at du har travlt til hverdag, eller at du har haft en særlig lang dag med flere ærinder på studiet eller arbejdet. Det kan være stressende med sådan en…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *