Gør din ryg en tjeneste, og invester i et hæve-sænkebord

hæve sænkebord

Dårlig ryg er som bekendt en folkesygdom. 80% af alle danske mænd vil i løbet af deres liv mindst én gang opleve et alvorligt rygproblem. For kvinder er det lidt færre, nemlig ca. 70%.

De fleste af disse rygproblemer går over igen. Men ikke uden bekostelige behandlinger som fysioterapi, kiropraktor behandling, massager eller endda operationer.

En ud af 4 er ikke så heldig. For ca. 25% af dem, der oplever dårlig ryg, bliver problemerne kroniske. Dvs. uhelbredelige.

Et kronisk rygproblem er rigtigt dårligt nyt. Der saboterer livskvaliteten ganske enormt. Hvis du har en kronisk ryglidelse, er det ensbetydende med at være kronisk smertepatient, resten af livet.

Mange rygproblemer kunne undgås

Det mest udbredte kroniske rygproblem er ”slidgigt”. Betegnelsen ”slidgigt” er faktisk noget vildledende. Det vækker associationer om nedslidning pga. hårdt fysisk arbejde. Men det er ikke realiteten i dag.

I de gamle dage var det godt nok mange arbejdsmænd, der endte med en ryg, der var slidt op af hårdt arbejde. Havnearbejdere, vejarbejdere, minearbejdere etc. Den slags hårdt arbejde igennem 30-40 år gør nas af den stærkeste ryg.

Men i dag er der så godt som ingen, der laver den slags rygknækkende arbejde mere. Alligevel, andelen af folk, der ender med dårlig ryg, er højere end nogensinde.

Sagen er, at ryggen faktisk bliver slidt hårdere af stillesiddende arbejde, end hvis du var skovhugger.

Et hæve-sænkebord er det første skridt mod en sund ryg

Hvis du arbejder på et kontor eller på anden vis har et siddende arbejde, så er din ryg i alvorlig fare. Så er det ikke et spørgsmål om, men hvornår du får et rygproblem. Gør dig selv en kæmpe tjeneste, og anskaf dig et hæve-sænkebord. Du kan også se mere her.

At sidde, selv på verdens bedste stol, i 6-8 timer hver dag er harakiri for din ryg. Med et hæve-sænkebord kan du sørge for skiftende arbejdsstillinger. Det er det allervigtigste for din ryg og dit helbred.