Hvornår skal man skifte taget?

Taget er et af de vigtigste elementer i boligen. Det er det element, som holder boligen tør, som modstår boligen mod slud, regn og blæst, og så er det også det, som giver boligen det mest markante udtryk. Men hvornår skal man skifte taget? Generelt afhænger det af tagtypen.

Den generelle tommelfingerregel

Som generel tommelfingerregel skal man forvente, at taget skal udskiftes hvert 20.-30. år. Dog skal du være opmærksom på, at det ved enkelte tilfælde kan være nødvendigt at fravige fra den generelle tommelfingerregel. F.eks. afhænger det i høj grad af antal bygningsdele på taget og tagbelægningens materiale (kvaliteten) samt tagtype (tegltag, tagpap, eternit osv.). Hvis du overvejer priserne på et nyt tag, kan du læse mere i artiklen her.

Diagnosticer behovet

Tommelfingerregler er hvad de er: netop tommelfingeregeler, som skal tages med et gran salt. Det er meget bedre at tilse tagets tilstand og ud fra det vurdere, om der er behov for at udskifte taget. Hvis taget f.eks. har mange sprækker, er utæt og generelt ser slidt ud, kan det være en anledning til at skifte taget. Ellers kan det også være en idé at tage fat i en professionel, som kan tilse boligen. Her kan det f.eks. også være en god idé at tage fat i en uvildig rådgiver, som ikke har noget incitament til at sælge dig et nyt tag, hvorfor vedkommende vil give mere retvisende rådgivning.

Kan man forlænge tagets alder?

Det er ikke helt entydigt, om man kan forlænge tagets alder. For eksempel er der mange, der fejlagtigt tror, at man kan forlænge tagets alder ved at spule taget for alger. Det er imidlertid ikke tilfældet. Dog kan det potentielt forlænge tegltagets alder, hvis man skifter gamle sten eller udskifter udstyr på taget.

Derudover er det værd at bemærke, at det kan være værd at have med i beregningerne, hvor længe hver enkelt tagtype holder, når man skal have lagt nyt tag. Tegltag er dyrt, men måske kan det godt betale sig at få lagt tegltag ift. tagpap, hvis man forventer at anvende boligen i lang tid uden at skifte taget på boligen.

Taget er et af de vigtigste elementer i boligen. Det er det element, som holder boligen tør, som modstår boligen mod slud, regn og blæst, og så er det også det, som giver boligen det mest markante udtryk. Men hvornår skal man skifte taget? Generelt afhænger det af tagtypen. Den generelle tommelfingerregel Som generel tommelfingerregel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *