Skovbørnehaver er populære i Danmark

flyverdragt

I de senere år er skovbørnehaver i stigende grad blevet populære i Danmark. I en skovbørnehave er børn ude i naturen hele dagen. Her oplever de naturens elementer og de skiftende årstider.

Børn oplever med alle deres sanser. De mange sanseindtryk de får i naturen, giver dem mange værdifulde oplevelser. I skovbørnehaver er det vigtigt, at børnene er godt klædt på. Om vinteren er en god flyverdragt af afgørende betydning.

Børn skal være godt klædt på i skovbørnehaver

Når børnene opholder sig udendørs det meste af dagen, er påklædningen af stor betydning. Især i vinterhalvåret er det vigtigt, at børnene er klædt godt på, så de kan holde varmen. Børn skal kunne slappe af og lege, og det kan de ikke, hvis de fryser.

Når man køber en flyverdragt til sit barn, skal man være opmærksom på, at den er varm og slidstærk. Da det ofte er vådt i Danmark om vinteren, er det en stor fordel, hvis den også er vandtæt. Så slipper man for at skulle have regntøj udenpå, hvilket godt kan blive noget klumpet. En god og komfortabel flyverdragt er vigtig for børnenes trivsel i vinterhalvåret. Læs mere her om, hvad der kendetegner en god flyverdragt.

Børn skal opleve naturens elementer

Børn skal have mulighed for at opleve naturens elementer. Når børn får muligheder for at lege med vand og mudder, oplever de elementerne med alle deres sanser. Når de klatrer på væltede træstammer i skoven, øver de deres balance og motorik. Det kan også give være værdifulde oplevelser at hoppe i vandpytter eller at se på en frø, der hopper.

Når børn får førstehåndsoplevelser af jord, luft, ild og vand, giver det dem erfaringer, de kan bygge videre på. De mange indtryk de får ved at være i naturen giver dem en grundlæggende forståelse for den natur, der omgiver os.

I de senere år er skovbørnehaver i stigende grad blevet populære i Danmark. I en skovbørnehave er børn ude i naturen hele dagen. Her oplever de naturens elementer og de skiftende årstider. Børn oplever med alle deres sanser. De mange sanseindtryk de får i naturen, giver dem mange værdifulde oplevelser. I skovbørnehaver er det vigtigt,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *