Vigtig viden om bundmaling

Der er mange bådejere som ikke kender til det, at bundmaling findes både med biocider og uden. Forskellen på de to er yderst vigtig og kræver at du er opmærksom på det, når du skal købe bundmaling. Bliv klogere nedenunder. 

Bundmaling der indeholder biocider 

Bundmaling der indeholder biocider, må du ikke anvende hvis du sejler i ferskvand. Dette er yderst vigtigt at huske på. Dette skyldes, at biocider er dødelige overfor levende organismer i vandet. 

Når man taler om bundmaling der indeholder biocider, så er der tre forskellige slags der findes på markedet. Der er selvpolerende bundmaling, hård bundmaling og blød bundmaling.

Den selvpolerende er uden tvivl den mest anvendte – dette skyldes at den er delvist opløselig og at den samtidig automatisk har egenskaben at kunne polere din båds overflade mens du sejler. Når du anvender denne bundmaling, så påkræves det ikke at du sliber bunden af din båd hvert eneste år, men snarere hvert 5. år. Nogle gange kan der sagtens gå længere tid. 


Den hårde bundmaling påkræver dog at du sliber bunden før du kan male. Fordelen ved den hårde bundmaling er, at den er meget hårdfør overfor mekanisk slidtage, hvilket ofte hurtigt forekommer hos motorbåde med mange hestekræfter. 


Den bløde bundmaling er ikke af samme styrke som de to andre. Den forsvinder nemlig automatisk selv gennem tiden. Denne bundmaling egner sig bedst til træbåde. 

Bundmaling der ikke indeholder biocider

Ved brug af denne slags bundmaling, risikerer man ikke at dræbe levende organismer. Denne bundmaling er mindre kraftig end bundmaling med biocider – dog er den mere miljøvenlig. Denne maling smuldrer automatisk med tiden, og dette betyder også at du vil opleve begroning – begroning kan skade din båds sejleevner. Derfor er det vigtigt, at du hyppigt vasker bunden af din båd. 

Den ovenstående tekst som du lige har læst, er et meget kort udpluk om bundmaling – derfor anbefaler vi at du også spørger fagmænd til råds – dette kan du med fordel gøre, da du vil blive meget klogere på vigtige faktorer ved bundmaling.

Der er mange bådejere som ikke kender til det, at bundmaling findes både med biocider og uden. Forskellen på de to er yderst vigtig og kræver at du er opmærksom på det, når du skal købe bundmaling. Bliv klogere nedenunder.  Bundmaling der indeholder biocider  Bundmaling der indeholder biocider, må du ikke anvende hvis du sejler…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *